Co je bezdrátové připojení k internetu?

Obsah

Co je bezdrátové připojení k internetu?

Co je bezdrátové připojení k internetu?

Bezdrátové připojení k internetu (WiFi; standard IEEE 802.11) je zvláště v České republice vůbec nejpopulárnějším způsobem připojení. Důvodem, proč se z nás stala bezdrátová velmoc, je v pomalém a těžkopádném rozvoji pevných sítí.

Jak se připojit k internetu?

Jak se připojit k internetu aneb Jaké typy připojení jsou na výběr? 1 Drátová připojení. Jak je z názvu patrné, je realizováno vždy nějakým druhem kabelu (viz níže). Vysoké rychlosti pro stahování a odesílání dat. 2 Bezdrátové připojení k internetu. (Obecně až lidově označované jako WiFi) je v Česku vůbec nejpoužívanější. ... 3 Rychlé mobilní internetové připojení. Dá se říct, že ve srovnání s jinými vyspělými státy je mobilní internetové připojení v Česku stále v jakési dětské fázi.

Jak vyřešit problémy s připojením k internetu?

Jak vyřešit nejčastější problémy s připojením k internetu? 5 funkčních tipů 1 Nejde internet? Preventivně vypněte a zapněte svá zařízení. Jednou za čas se stane, že některý z procesů ve vašem PC... 2 Nastavení sítě můžete opravit automaticky ve Windows. Problémy s nastavením se nezkušenému uživateli špatně odhalují. 3 Problémy s IP adresou. Každé zařízení na internetu... More ...

Jaké jsou rychlosti připojení k internetu?

Poskytovatelů WiFi připojení je v republice celá řada a nabízené rychlosti se pohybují v řádu jednotek megabitů za sekundu až řádově desítky megabitů za sekundu. Kvalitnější WiFi přípojky jsou vhodné jak pro stahování objemnějších dat, tak i pro hraní online her nebo internetovou telefonii (VoIP).

Související příspěvky: