Ce beneficii are lemongrass?

Obsah

Ce beneficii are lemongrass?

Ce beneficii are lemongrass?

Reduce colesterolul “rau” – lemongrassul are proprietati antihiperlipidemice si antihipercolesterolemice, care echilibreaza nivelul de colesterol din sange. Studiile au aratat ca un consum regulat de lemongrass poate mentine valorile colesterolului in limtele normale.

Care este ceaiul de lemongrass?

Si ceaiul de lemongrass reprezinta o varianta pe care o poti incerca. Lemongrassul se gaseste in varianta proaspata in hipermarketuri sau magazine mari. Acesta se gaseste, de asemenea, si sub forma de lemongrass uscat sau lemongrass macinat. Alege varianta potrivita in functie de modul in care vei folosi lemongrassul.

De ce ceaiul de lemongrass are efecte sedative?

Studiile au aratat ca ceaiul de lemongrass are efecte sedative. Benefic pentru afectiunile respiratorii – lemongrassul este adesea folosit in medicina ayurvedica datorita efectelor sale vindecatoare la capitolul afectiuni ale aparatului respirator.

Cine foloseste lemongrass pentru aromatizarea preparatelor culinare?

Lemongrassul este folosit in bucatarie, pentru aromatizarea preparatelor culinare. Acesta poate fi adaugat peste friptura, in salate, in supe. La fel ca si frunzele de dafin, frunzele de lemongrass pot fi scoase din mancare dupa gatire, intrucat au eliberat deja uleiurile esentiale care potenteaza gustul preparatelor gulinare.

Související příspěvky: