Kde jsou divoké kacheny?

Obsah

Kde jsou divoké kacheny?

Kde jsou divoké kacheny?

Třebíčsko - Na rybnících a řekách se kromě divokých kachen objevují také kříženci s nepřehlédnutelnými znaky domácích plemen. Kačer v popředí je žřejmý produkt křížení pravděpodobně s domácím plemenem kachny vysokohnízdící létavé. Spatřit jej lze na řece Jihlavě v Třebíči. | Foto: Deník/Kamil Černý

Jak vznikl standard divoké kachny?

Kvůli úbytku původních březňaček ve volné přírodě už dokonce vznikl standard divo-ké kachny. Posuzovatelé drůbeže do něj zanesli všechny znaky, které jsou pro ni typické. Jde o soupis, který má, stejně jako nyní březňačka, každé plemeno chované v domácích podmínkách pro užitek.

Kde je kachna divoká rozšířena?

Kachna divoká (Anas platyrhynchos) je rozšířena v celé Euroasii a na většině území Severní Ameriky. V Evropě je v současné době stav asi 3,3 milionů párů. Stavy kachen se u nás stejně jako u ostatní drobné zvěře snižují. V letech 1970 – 80 nastal citelný pokles, mezi 20 – 50 % stavu.

Kde se objevil indický kachní běžec?

V Rusku se indický kachní běžec, jehož fotografie uvádí v článku, se objevil až v roce 1926. Původně byly považovány za exotické ptáky a byly chovány výhradně v zoologických zahradách. Je třeba poznamenat, že se tyto ptáci velmi liší od příbuzných. Mají válcovité podlouhlé tělo, úzkou hruď, dlouhý tenký krk a rovné nohy.

Související příspěvky: