Jaká je Délka přestávky v práci?

Obsah

Jaká je Délka přestávky v práci?

Jaká je Délka přestávky v práci?

Dále platí, že tato přestávka lze rozdělit a to tak, že alespoň jedna část musí být dlouhá alespoň 15 minut, ostatní musejí být dlouhé alespoň tolik, aby splnily svůj účel, tedy oddech a možnost se najíst. Ostatně idea, že člověk bude od 6 do 12 v práci a mezi tím si nedá ani svačinu, je poněkud absurdní, byť bohužel často provozovaná.

Jak prodloužit přestávku?

Délku pauzy lze samozřejmě prodloužit dohodou, nebo nutností (stravovací zařízení je dál od místa výkonu práce a podobně). Tato přestávka se do pracovní doby nepočítá. Pokud je zaměstnanci méně než 18 let, pravidla se trochu mění. Zaprvé, přestávka musí následovat nejpozději po 4,5 hodinách práce.

Kde následovat přestávku?

Zaprvé, přestávka musí následovat nejpozději po 4,5 hodinách práce. Zadruhé, nelze aplikovat místo přestávky přiměřenou dobu na oddych a jídlo, o které se dočtete v další části článku. Přestávka následuje nejpozději po 6 hodinách nepřetržité práce (u mladších 18 let po 4,5 hodinách)

Jaké je dlouhá doba přestávky?

Přestávku lze rozdělit, ale nejdelší část musí být dlouhá nejméně 15 minut Místo přestávky lze výjimečně použít i přiměřenou dobu na jídlo a oddych (neplatí pro mladší 18 let) Zaměstnanec může v době přestávky odejít ze zaměstnání, kam se mu zlíbí

Související příspěvky: