Je irsko jedinou zemí, kde byl hladomor?

Obsah

Je irsko jedinou zemí, kde byl hladomor?

Je irsko jedinou zemí, kde byl hladomor?

Irsko samozřejmě není jedinou zemí, kde byl hladomor. Tato metla postihovala i jiné země, ale v mnoha směrech měl velký hladomor v Irsku mimořádně tragické následky. V roce 1845 mělo Irsko 8 milionů obyvatel.

Který je protestantismus?

Protestantismus je jeden z hlavních směrů křesťanství, vycházející z náboženských reformních hnutí západní Evropy pozdního středověku a raného novověku, především z reformace, zahájené vystoupením Martina Luthera proti prodeji odpustků roku 1517.

Co se řadí k protestantismu?

Protestanté navazující zejména na odkaz Jana Kalvína se nazývají kalvinisté nebo reformovaní ( Helvetské vyznání ). K protestantismu se řadí i anglikánská církev a menší svobodné/ evangelikální církve, např. adventisté, baptisté, metodisté, presbyteriáni, puritáni, mennonité, letniční a podstatná část charismatiků .

Kdo byl velký hladomor v Irsku?

Má připomínat jednu z největších tragédií v dějinách Irska — velký hladomor. Kostry a loď jsou symbolem smrti a masové emigrace v letech 1845–1850. Irsko samozřejmě není jedinou zemí, kde byl hladomor. Tato metla postihovala i jiné země, ale v mnoha směrech měl velký hladomor v Irsku mimořádně tragické následky.

Související příspěvky: