Proč je alternátor usměrňován?

Obsah

Proč je alternátor usměrňován?

Proč je alternátor usměrňován?

Alternátor – jak vyplývá z názvu, vyrábí proud střídavý. Ten je u alternátorů používaných např. v motorových vozidlech, přímo v tělese alternátoru usměrňován. V tomto provedení se vlastně stává již zdrojem stejnosměrného proudu, který je důležitý především pro nabíjení akumulátoru.

Kde je zavada v alternátoru?

Po usilovném pátrání jsem nakonec zjistil, že je zavada v alternátoru, a to konkrétně ve vadném signálu na kontaktu alternátoru WR (ALT-1), od kterého vede kabel do přístrojového panelu, kde jse spojen s kontrolkou pro NANEBÍJENÍ a zároveň přes diodu s kontrolkou pro CHYBĚJÍCÍ BRZDOVOU KAPALINU.

Co je správné zacházení s alternátorem?

Základní zásady správného zacházení s alternátorem. Servis, diagnostika a odstraňování závad. Alternátory používané v motorových vozidlech, traktorech a zemědělských strojích vyrábějí za chodu motoru elektrický proud.

Jak se rozdělení alternátorů?

Rozdělení alternátorů podle konstrukčního provedení. Obecné složení alternátoru. Činnost alternátoru, regulace napětí. Typy alternátorů. Základní zásady správného zacházení s alternátorem. Servis, diagnostika a odstraňování závad.

Související příspěvky: