Kde jsou horní reproduktory Dolby Atmos?

Obsah

Kde jsou horní reproduktory Dolby Atmos?

Kde jsou horní reproduktory Dolby Atmos?

V sestavách pro Dolby Atmos lze horní reproduktory řešit fyzicky stropními reproduktory, ale často i sestavy se samostatnými reproduktory to řeší odrazem – na předních reprosoustavách jsou i reproduktory zamířené šikmo ke stropu a na vaše poslechové místo jejich zvuk dorazí odražený od stropu.

Co je Dolby Atmos?

Navíc to, že Dolby Atmos definuje polohu zdroje zvuku a nikoli reproduktor, ze kterého má hrát, nahrává různým neobvyklým řešením. Soundbary si mohou pohrát se zvukovou magií a pomocí více reproduktorů a odrazů od stěn posunout vnímaný zvuk do správného místa.

Kolik kanálů podporuje Dolby Atmos?

Počet kanálů pro Dolby Atmos se tedy označuje například jako 5.1.2, 7.1.2 či 9.2.4, kdy poslední číslo za tečkou vám říká, kolik je horních kanálů. Dolby Atmos je přitom nadstavbou nad stávajícími standardy Dolby a tak, pokud nějaké zařízení podporuje Dolby Atmos, automaticky podporuje i několik dalších nižších, "méně" kvalitních formátů.

Jak funguje 3D zvuk Dolby Atmos?

Prostorový 3D zvuk s nejnovější technologií Dolby Atmos jsme vyzkoušeli na vlastní kůži. Navštívili jsme zázemí pražského Premiere Cinemas a pátrali, jak to celé vlastně funguje. Technologii Atmos představila společnost Dolby Laboratories začátkem roku 2012 v USA.

Související příspěvky: