Jak používat kyselinu mravenčí při práci?

Obsah

Jak používat kyselinu mravenčí při práci?

Jak používat kyselinu mravenčí při práci?

Doporučuji všem při práci používat dostatečně silné gumové rukavice a vhodný oděv a brýle. Problémem zůstává nedostupnost kyseliny mravenčí v potřebné 65% koncentraci a nutnost jejího ředění vodou z 85% kyseliny v poměru 3:1, která se běžně distribuuje u prodejců. Doporučuje se používat kyselinu mravenčí s označením K – krmná.

Co je kyselina mravenčí?

Kyselina mravenčí má chemický vzorec HCOOH (latinský název je acidum formicicum) a někdy se také nazývá methanová kyselina. V přírodě se vyskytuje v žahavých částech kopřiv a je vylučována některými druhy mravenců při podráždění.

Jaké je mnžství kyseliny mravenčí?

Aplikace je následující: První den aplikace se odměří 60 ml 65% kyseliny mravenčí a rozlije se po povrchu houbičky položené na rámcích a přikryje se folií. Po 48 hodinách se aplikuje stejné mnžství kyseliny a za dalších 48 hodin se suchá houbička vyjme.

Jak zvýšit roztok kyseliny mravenčí?

Ředění kyseliny mravenčí z 85% na 65% = do 366 ml vody nalejeme 1 litr kyseliny mravenčí a vznikne 65% roztok kyseliny mravenčí. Při práci s kyselinou, používejte ochranné rukavice a ochranné brýle! Při ředění nalévejte vždy kyselinu do vody nikdy né naopak.

Související příspěvky: