Jak chytit kočku?

Obsah

Jak chytit kočku?

Jak chytit kočku?

Kočku můžete také chytit jemně, ale pevně za kůži na krku, nadzvednout ji a podložit druhou rukou pod pánví. Vyhýbejte se přímému kontaktu očí, který zraněná kočka může vnímat jako hrozbu. První pomoc: Ujistěte se, že kočka může dýchat, případně jí vytáhněte jazyk a odstraňte z mordy cizí předměty.

Jaké jsou poranění pro kočky?

Problematické pro kočky mohou být rány drápem a kousnutí. Tato poranění nebývají hned zřetelná, jsou ale nebezpečná kvůli infekci. První pomoc: Pokud zjistíte, že se u kočky vytváří někde teplý otok, jestliže se chová nepřirozeně, kulhá, nemůže zvednout ocas nebo prudce reaguje na pohlazení, navštivte veterináře.

Jak odstranit teplý otok u kočky?

První pomoc: Pokud zjistíte, že se u kočky vytváří někde teplý otok, jestliže se chová nepřirozeně, kulhá, nemůže zvednout ocas nebo prudce reaguje na pohlazení, navštivte veterináře. V případě, že se ložisko samo otevře, můžete obsah odstranit mírným tlakem a vypláchnout dezinfekcí.

Jak se zbavit kočky mordy?

První pomoc: Ujistěte se, že kočka může dýchat, případně jí vytáhněte jazyk a odstraňte z mordy cizí předměty. Kočku stabilizujte na pravém boku a udržujte ji v teple.

Související příspěvky: