Jaké jsou skvrny od čokolády?

Obsah

Jaké jsou skvrny od čokolády?

Jaké jsou skvrny od čokolády?

Období skvrn od teplem rozteklé čokolády nebo čokoládové zmrzliny je tady. Na oblečení vypadají fleky od čokolády docela hrozivě, my jsem si ale ověřili, že nemusíme propadat panice, ani když na šatech zaschnou.

Co jsou skvrny od čokoládové zmrzliny?

Autor: Thinkstockphotos Čokoláda prostě patří k oblíbeným pochoutkám, stejně tak čokoládová zmrzlina nebo teplé sladké kakao, méně oblíbené už jsou ale skvrny, které vzniknou kontaktem těchto pamlsků s naším oděvem. Období skvrn od teplem rozteklé čokolády nebo čokoládové zmrzliny je tady.

Proč je čokoláda kolísavá?

Kvalita a cena čokolády je velmi kolísavá, ta nejdražší a nejkvalitnější obsahuje kromě výběrových kakaových bobů už jenom kakaové máslo a případně cukr. Řada z nás po čokoládě sahá při stresu nebo únavě, ostatně příznivé účinky čokolády na lidský organismus jsou prokázány vědecky.

Kdo je bojovníkem proti čokoládovým skvrnám?

Čokoláda plus prostředek na mytí nádobí – tahle kombinace vypadá pro bílý nátělníček dost beznadějně. Posledním bojovníkem proti čokoládovým skvrnám bylo žlučové mýdlo. Kupodivu jsme nikde nenarazili na doporučení vyzkoušet ho na čištění čokolády nebo kakaa. Místo v tomto testu si ale vybojovalo bravurou, se kterou zvládlo omastek na kalhotách.

Související příspěvky: