Jak vařit fazole?

Obsah

Jak vařit fazole?

Jak vařit fazole?

Vaření fazolí 1 Dejte fazole do velkého hrnce a nalijte tolik vody, aby byly všechny ponořené. 2 Přidejte lžíci rostlinného oleje, který zabrání tvoření pěny a přetečení hrnce. Protože fazole vařením nabobtnají,... 3 Nechejte fazole vařit na nízkou až střední teplotu. Správně namočené fazole se vaří 30 minut až 2 hodiny. 4 Doba vaření se samozřejmě liší podle druhů... More ...

Jak se používají fazole na guláše?

Barevné fazole se používají na guláše (například fazolový „buřtguláš“), k přípravě různých „hispánských“ jídel (nebo variací na ně). Vaří se se saturejkou (dodá chuť všem luštěninám a snižuje nadýmání), koření se ostřeji než bílé fazole (chilli, paprika). Do polévek z barevných fazolí se přidává uzenina (klobásy) nebo maso.

Proč jsou červené fazole zdravé?

Červené fazole jsou bohaté na vlákninu a antioxidanty a jsou považovány za zdravou plodinu. To ovšem v případě, že jsou uvařené po dobu nejméně deseti minut. Kdybychom je jedli syrové, pak by toxin fytohemaglutinin, který obsahují, mohl mít ničivé účinky na žaludek a na střeva a měli bychom příznaky podobající se otravě jídlem.

Související příspěvky: