Proč je červená řepa vhodná pro oslabené trávení?

Obsah

Proč je červená řepa vhodná pro oslabené trávení?

Proč je červená řepa vhodná pro oslabené trávení?

Samosebou vařená podoba bude pro oslabené trávení určitě v mnohém přijatelnější, ale červená řepa za syrova je též velice vhodná, především pak v podobě čistých šťáv. Červená řepa pomáhá detoxikovat tělo, proto je potřeba syrové řepy nejíst velká kvanta, mohlo by to zatížit vylučovací systém.

Co je červená řepa?

Červená řepa je bezpochyby zdravá kořenová zelenina, která je široce používána v kuchařích po celém světě. Výhody tohoto červeného balíku výživy jsou dobře známy. Řepa je také obhajována jako zdravotní strava během těhotenství.

Proč koupit červené řepy?

Výběr, nákup a skladování červené řepy 1 Vybírejte tvrdé a kompaktní bulvy s hladkou slupkou. Pokud je bulva změklá a její slupka více, či méně zvrásněná je to známka toho, že je stará a tudíž nekvalitní. 2 Pakliže máte možnost koupit si celé rostliny, pak volte tuto možnost. Má to hned tři důvody. Podle listů totiž poznáte čerstvost a dodržení správných skladovacích podmínek. ... 3 Kupujte spíše menší kusy. Jsou chuťově vyváženější a sladší. Větší bulvy mají navíc tendenci být více škrobovité a tudíž méně příjemné při konzumaci. ...

Související příspěvky: