Jaké jsou potraviny obsahující estrogen?

Obsah

Jaké jsou potraviny obsahující estrogen?

Jaké jsou potraviny obsahující estrogen?

Potraviny obsahující estrogen: 1 sója, 2 proso, 3 ječmen 4 žito, 5 oves (ovesné vločky), 6 pšenice, 7 lněné semínko, 8 dýňová semínka, 9 sezamová semínka, 10 čočka, 11 jetel, 12 ledvinové fazole, 13 lima fazole, 14 fenykl, 15 cizrna, 16 mrkev, 17 lilek, 18 rajčata, 19 brokolice, 20 kapusta, 21 růžičková kapusta, 22 zelí, 23 květák, 24 řepa, 25 zavařeniny. More ...

Jak vysoká je hladina estrogenu v těle?

Vysoká hladina estrogenu. Estrogen vám v případě, že ho máte v těle přebytek, dokáže způsobit nepříjemné pocity, ale i velké potíže. Negativní vliv má dlouhodobě vysoká hladina například na vznik rakoviny prsu, kdy bylo zjištěno, že rakovinné buňky se estrogeny živí a díky nim rostou.

Co je estrogenová dominance?

Co je to estrogenová dominance? Jde o stav, kdy ženy cítí nerovnováhu mezi dvěma hormony, estrogenem a progesteronem. Progesteron je přirozeně se vyskytující steroidní hormon, který je produkovaný ve vaječnících, placentě (během těhotenství) a nadledvinách. Hormon pomáhá připravit tělo na koncepci a těhotenství.

Proč je estrogen důležitý pro ženy?

Estrogen je velmi důležitý, přirozený hormon, nezbytný pro muže i ženy. Zdravá hladina estrogenu je pro jednotlivce důležitá. Ve srovnání s muži ženy vyžadují více estrogenu.

Související příspěvky: