Jak se zbavit žitného chleba?

Obsah

Jak se zbavit žitného chleba?

Jak se zbavit žitného chleba?

Pokud se podíváte blíže na složení tzv. "žitného" chleba, zjistíte, že není zdaleka tak moc žitný. Mohlo by se Vám poštěstit v obchodech se zdravou výživou, anebo si začít péct tento vlastní. Po první zkušenosti, až si postup osvojíte, vše půjde už mnohem lépe a plynuleji.

Co je žitný chléb?

Celozrnný žitný chléb neobsahuje téměř žádný lepek. Žitný lepek, který v sobě má, se nazývá sekanin (ten je díky vláknině snadno stravitelný) a na rozdíl od pšeničného lepku gliadinu nevytváří ve střevech hlen, který má za vinu další sérii řetězových reakcí, které vedou k civilizačním chorobám.

Proč je Žitný chleba nemožné?

Na závěr bych pak jen ráda dodala, že takový 100% žitný chléb je téměř nemožné v potravinách sehnat. Pokud se podíváte blíže na složení tzv. "žitného" chleba, zjistíte, že není zdaleka tak moc žitný. Mohlo by se Vám poštěstit v obchodech se zdravou výživou, anebo si začít péct tento vlastní.

Proč je chléb žito?

Tyto látky přirozeně konzervují, a proto chléb vydrží déle čerstvý a bez plísně. Látky obsažené v takovém chlebu posilují naší mikroflóru a tím i imunitní systém. Žito bylo dříve ceněno pro své léčivé účinky a možná tomu tak bylo právě proto, že má schopnost čistit střevní stěny, a tak zlepšovat funkci odvádění toxických látek z těla.

Související příspěvky: