Proč jsou hliníková okna z hliníku?

Obsah

Proč jsou hliníková okna z hliníku?

Proč jsou hliníková okna z hliníku?

Odpověď je jednoduchá: hliníková okna nejsou pouze z hliníku . Díky tomu, že samotný hliník by neposkytoval příliš dobrou službu z hlediska tepelné izolace, jsou hliníkové profily složeny ze dvou částí, které od sebe odděluje izolační vrstva (PVC nebo polyamid se sklolaminátovými vlákny).

Co jsou hliníková okna proti dešti?

Hliníková okna jsou velmi odolná proti větru a dešti (obzvláště ve srovnání se dřevěnými). Pokud potřebujete skutečně velká okna, může být hliník Váš favorit. Z tohoto materiálu je totiž možné vyrobit rámy a křídla, která unesou výrazně větší okenní tabule než plast nebo dřevo.

Kdo je spotřebitelem hliníkových oken?

Běžný "domácí" spotřebitel obvykle hliník nezvolí za svého favorita. Hliníková okna jsou většinou součástí moderních administrativních budov nebo luxusních rezidencí. Podtrhují moderní vzhled v podobě dlouhých a výrazných prosklených okenních pásů. Hliníková okna je možné ovládat také automatizovaně "dálkově" nebo centrálně přes počítačovou síť.

Jak opravit hliníkovou okenu?

Hliník lze povrchově upravovat pomocí trvanlivého práškového lakování (komaxit), laminováním fóliemi s dřevěným dekorem nebo jen barevným tónováním, případně rovněž nechat v "přirozené" podobě. Na rozdíl od plastových oken, které mají životnost přibližně třicet let, lze u hliníkových očekávat i dvojnásobnou trvanlivost.

Související příspěvky: