Jak použít dusíkaté vápno v půdě?

Obsah

Jak použít dusíkaté vápno v půdě?

Jak použít dusíkaté vápno v půdě?

Dusíkaté vápno je možné použít nejen jako hnojivo, ale i jako účinnou dezinfekci půdy, což je velice důležité zejména na jaře v průběhu února a března, kdy je třeba půdu po zimě připravit. Během toho, co se dusíkaté vápno v půdě postupně rozkládá, vznikají toxické látky, které mají za úkol zničit nejrůznější škůdce i bakterie.

Jak použít dusíkaté vápno v praxi?

Proto se dnes podíváme, jak je možné dusíkaté vápno použít v praxi. Dusíkaté vápno je možné použít nejen jako hnojivo, ale i jako účinnou dezinfekci půdy, což je velice důležité zejména na jaře v průběhu února a března, kdy je třeba půdu po zimě připravit.

Jak použít dusíkaté vápno na jaře?

Při každém používání dusíkatého vlákna si ovšem dávejte pozor, abyste jej neaplikovali v blízkosti zdroje pitné vody. Dusíkaté vápno lze na jaře použít jak na zahradě, tak ve skleníku. Hnojivo rovnoměrně rozprostřete po připraveném záhonu a mělce jej zapravte do zeminy. Nakonec záhonek ošetřený dusíkatým vápnem zalijte.

Proč použít dusíkaté vápno proti slimákům?

Dusíkaté vápno je rovněž skvělým nástrojem v boji proti slimákům, neboť účinně zlikviduje i vajíčka slimáků, která jsou ukryta v půdě nebo v okrajových částech záhonků. Jejich výskyt se díky použití dusíkatého vápna snižuje dle zkušeností odborníků až o 90%.

Související příspěvky: