Jak dlouho vytrvávají borovice?

Obsah

Jak dlouho vytrvávají borovice?

Jak dlouho vytrvávají borovice?

Jehlice vytrvávají 3 – 6 let a obsahují pryskyřičné kanálky, které po rozemnutí ostře voní terpentýnem. Borovice jsou jednodomé, samčí a samičí reprodukční orgány jsou na stejném jedinci, oddělené; samčí ve skupinách drobných válcovitých šištic na bázi nejmladších výhonů, samičí šištice jednotlivě nebo po několika.

Jak pěstovat borovice?

Pěstujeme borovice – nenáročné jehličnany všech velikostí 1 Obecně o borovicích. Borovice mají hluboké kořeny, jsou odolné vůči silnému větru a na svých větvích tvoří úzké jehlice... 2 Druhy borovic. V lesích a parcích nejčastěji potkáme borovici lesní (pinus sylvestris), borovici černou (pinus nigra)... 3 Jak správně borovice množit. Množit borovice můžete buď ze semen, nebo... More ...

Jak správně množit borovice?

Jak správně borovice množit 1 Prvním a nejdůležitějším krokem je výběr správné sazenice. Takové, které se bude ve vašem klimatu dařit. ... 2 Vyberte si, jakým způsobem a kde budete borovici pěstovat. Můžete použít sazenice v květináči nebo bez. ... 3 Kořeny zalívejte lehce. Ano, měly by být stále vlhké, ale ne ulité. Pokud jsou kořeny zapleteny do sebe, rozpleťte je, aby byly co nejvíce roztažené.

Co jsou borovice světlomilné?

Zahrnuje asi sto druhů rostoucích převážně na severní polokouli. Borovice jsou světlomilné, adaptované na extrémní podmínky (skalní štěrbiny, přímořské písečné duny, vlhké těžší půdy, některé snášejí krátkodobé sežehnutí ohněm).

Související příspěvky: