Kdo má povinnost vybudovat kanalizaci?

Obsah

Kdo má povinnost vybudovat kanalizaci?

Kdo má povinnost vybudovat kanalizaci?

V hustě zastavěných oblastech, kde žije více než 2000 obyvatel (tzv. aglomerace), má obec povinnost vybudovat kanalizaci. Není nutné, aby tento počet obyvatel žil v rámci jedné obce nebo její části, může jít o aglomeraci vzniklou spojením obydlených oblastí více obcí. (1)

Co je kanalizační přípojka?

Kanalizační přípojka je samostatnou stavbou tvořenou úsekem potrubí od vyústění vnitřní kanalizace stavby nebo odvodnění pozemku k zaústění do stokové sítě. Kanalizační přípojka není vodním dílem.

Co se nevztahuje na vodovody a kanalizace?

Zákon se nevztahuje na vodovody a kanalizace, u nichž je průměrná denní produkce menší než 10 m 3, nebo je-li počet fyzických osob trvale využívajících vodovod nebo kanalizaci menší než 50.

Jak napojení na veřejnou kanalizaci?

Obecně pravidla napojení na veřejnou splaškovou kanalizaci: 1 Úsek potrubí mezi vyústěním vnitřní kanalizace a veřejnou kanalizací, zjednodušeně řečeno mezi trubkou, která vede z... 2 Každá připojená nemovitost musí mít svou vlastní kanalizační přípojku. To znamená, jsou-li na jednou pozemku dva domy... 3 Kanalizační přípojku pořizuje na své náklady vlastník nemovitosti. V... More ...

Související příspěvky: