Proč jsou japonské javory náročné?

Obsah

Proč jsou japonské javory náročné?

Proč jsou japonské javory náročné?

Japonské javory nejsou nikterak náročné, a přes různorodý vzhled mají jedno společné: velmi nesnáší vítr, průvan a přímý úpal po většinu dne. Proti větru je lze na otevřeném balkonu chránit nějakou zástěnou z bambusu nebo rákosovou rohoží. Balkony a lodžie orientované směrem na jih nejsou pro javory tím pravým místem, pokud kout s nimi nezastíníte.

Jak pěstovat japonské javory?

Japonské javory jsou pro pěstování v nádobách vhodné pro svůj pomalý růst a jemnou stavbu koruny. Měnící se barvou olistění v průběhu roku vám na balkoně či lodžii zajistí příjemnou atmosféru. Sazenice japonských javorů pořídíte v různých velikostech, tomu také odpovídá jejich cena.

Co svědčí japonský javor, co nesnáší?

Japonský javor: co mu svědčí, co nesnáší 1 Vhodná nádoba je základ. Sazenice japonských javorů pořídíte v různých velikostech, tomu také odpovídá jejich cena. ... 2 Namíchejte kyselejší zeminu. Zemina pro japonské javory by měla být kyselejší, stromky nesnáší zvýšený obsah vápna v půdě. Do zahradnického substrátu přimíchejte z jedné třetiny rašelinu pro azalky. 3 Důležitý krok: správná výsadba. Přivezli jste si domů nádobu a stromek (některé japonské javory mají keřovitý tvar), takže se můžete pustit do výsadby.

Jaká je zálivka japonských javorů?

Důležitá je pro japonské javory zálivka: přemokření jim nesvědčí, přeschnutí jim přivodí trvalé poškození (zkroucení) listů a zpomalí růst. Bal by neměl nikdy vyschnout. Zalévejte pokud možno měkkou dešťovou vodou, není-li, tak odstátou.

Související příspěvky: