Co jsou Prodávané LED žárovky?

Obsah

Co jsou Prodávané LED žárovky?

Co jsou Prodávané LED žárovky?

Prodávané LED žárovky: 1 nedosahovaly požadovaného sv. toku 806 lm (ekvivalent 60 W dle platným norem) 2 byly rozměrnější (tedy se nevešly do řady běžných svítidel užívaných v domácnostech) 3 měly úzké vyzařovací úhly (klasická žárovka svítila sféricky, ve vyzařovacím úhlu 330°, první komerční náhrady... 4 nedosahovaly penetrační ceny, např. první LED žárovku, které dosahovala... More ...

Existují homologované LED žárovky?

Existují například homologované LED žárovky H7 čínské značky NSSC schválené pod označením E9-10R-05.11187. Ale to není schálení nebo neschválení pro provoz na pozemních komunikacích. Číslo homologace E9 znamená, že homologace je platná pro Španělsko, tedy pro celou EU, a tedy včetně ČR.

Jak se ušetřit na led svícení?

Ušetřit se ale dá - montáží LED denního svícení nebo zakoupením sice standardně svítících, ale zato dostatečně dlouho držících (a hlavně schválených) žárovek s prodlouženou životností, například řada Bosch Eco, Osram Ultra Life nebo Philips LongLife EcoVision. Pro hlavní svícení tedy homologované led autožárovky pro přestavbu z halogenů neseženete.

Související příspěvky: