Kdo zemřel na černou smrt?

Obsah

Kdo zemřel na černou smrt?

Kdo zemřel na černou smrt?

Černá smrt - Mor 1 Itálie . 2 Francie.. V Marseille zemřelo 50 až 60% všech obyvatel, v Montpellier přežilo jen sedm ze 140 dominikánských mnichů... 3 Anglie . Zdecimovala asi dva miliony Britů, tj. polovinu tehdejšího obyvatelstva. Do českých zemí sice nemoc v r. 1348... 4 obyvatel Evropy . Epidemie řádila obvykle šest měsíců, pak sama od sebe ustala. Po čase se však vracela a... More ...

Kde přišla černá smrt do Evropy?

Černá smrt, plicní forma nemoci, přišla do Evropy podle internetové encyklopedie rovněž přes dnešní Istanbul. Její kolébkou byla střední Asie. Za její hranice se zřejmě nemoc dostala s výboji Mongolů.

Co se stalo obětí Černé smrti?

V období o něco delším než dva roky se asi dvacet pět milionů lidí, tedy více než čtvrtina populace Evropy, stalo obětí „nejdrastičtější demografické katastrofy lidstva, jaká je známa“ — černé smrti. * Tragédie černé smrti s sebou přinášela víc než jen infekci jako takovou.

Proč církev nedokázala černé smrti zabránit?

Vzhledem k tomu, že církev nedokázala černé smrti zabránit, „měl středověký člověk pocit, že ho Církev nechala na holičkách“. ( The Black Death) Někteří historikové také říkají, že společenské změny, k nimž došlo v důsledku černé smrti, posílily individualismus a podnikání a zvýšily sociální a hospodářskou mobilitu, což byly předzvěsti kapitalismu.

Související příspěvky: