Kde zpívají jiní ptáci?

Obsah

Kde zpívají jiní ptáci?

Kde zpívají jiní ptáci?

Jiní ptáci, například skřivan polní, zpívají za letu. Jiné druhy, například slavíci, se při zpěvu ukrývají v hustém křoví a někdy zpívají i v noci. Naštěstí naši zlatí slavíci (z řad zpěváků) se v křoví moc neukrývají a někteří, třeba Karel Gott, zpívají krásně už hezkou řádku let.

Proč ptáci zpívají?

Ptáci - proč zpívají? Samečkové zpívají, aby na sebe upoutali pozornost samiček. Dalším smyslem zpěvu je varování ostatních ptáků před vstupem do určitého teritoria a také vzájemné sdělování si důležitých informací. Proč ptáci zpívají naleznete zde.

Jak se ptačí zpěv rozlišit?

Ptáci je dovedou navzájem rozlišit. Zdá se, že ptačí zpěv v sobě nese daleko víc informací, než lidské ucho dokáže zachytit. Má-li vás domací opeřený mazlíček zdravotní potíže, poradíme vám zde. Hlasové projevy jsou nejdůležitější formou komunikace pro mnoho druhů ptáků.

Jaké jsou tóny ptačího zpěvu?

Ptáci ovšem dovedou rozlišovat tóny, které následují velice rychle po sobě. To, co my lidé vnímáme při poslouchání ptačího zpěvu jako jediný zvuk, může být ve skutečnosti až deset tónů, které následují rychle jeden za druhým. Ptáci je dovedou navzájem rozlišit. Zdá se, že ptačí zpěv v sobě nese daleko víc informací, než lidské ucho dokáže zachytit.

Související příspěvky: