Kdo je Saúdská Arábie?

Obsah

Kdo je Saúdská Arábie?

Kdo je Saúdská Arábie?

Saúdská Arábie (arabsky العربية السعودية ‎‎ ‘Arabīyah as-Su‘ūdīyah, oficiálním názvem Království Saúdská Arábie) je stát na Blízkém východě v oblasti jihozápadní Asie. Zabírá velkou část Arabského poloostrova a s rozlohou 2 149 690 km² je druhým největším státem arabského světa.

Kdo je král Saudské Arábii?

V Saudské Arábii nejsou volby a ministři vlády jsou jmenováni králem. Jedním z ministerstev je Ministerstvo pro islámské záležitostí, nadace a "zavolání a pokyny", které financuje výstavbu a údržbu cca 75 tisíc sunitských mešit a jejího personálu, přičemž šiítské mešity státem financovány nejsou.

Kde je Saúdská Arábie příklad náboženského apartheidu?

Svědectví před výborem pro lidská práva kongresu USA z 4.6.2002, kde ředitel Saudského Institutu Ali Al-Ahmed uvedl: "Saúdská Arábie je do očí bijící příklad náboženského apartheidu.

Je zakázáno řídit automobil v Saúdské Arábii?

Rijád - Podle nařízení krále Salmána budou mít ženy v Saúdské Arábii povolení řídit automobil. V nábožensky konzervativní Saúdské Arábii to přitom až dosud bylo přísně zakázáno. Výnos by měl vejít v platnost v létě příštího roku. Přesto existuje celá řada věcí, které saudskoarabské ženy dál dělat nesmí. Česko spustilo očkování proti koronaviru!

Související příspěvky: