Jak vyčistit vanu po sprchování?

Obsah

Jak vyčistit vanu po sprchování?

Jak vyčistit vanu po sprchování?

Pokud vyčistíte vanu ihned po každém koupání či sprchování, ušetříte si spoustu času a námahy při pozdějším pracném drhnutí. Jak správně a jak často by se tedy měla vana umývat? Každý den z vany opláchněte zbytky mýdla, šamponu, prachu a nečistot po koupání. Každý týden vanu důkladně celou umyjte vhodným čističem na odstranění vodního kamene.

Jak připravit vanu?

Naplňte vanu horkou vodou, přidejte 3 lahve octa a 5 lžic jedlé sody. Promíchejte a nechte minimálně 5 hodin působit. Vypusťte a houbičkou namočenou v jaru, pracím gelu nebo jiným odmašťovači celou vanu vytřete a po té vodou spláchněte.

Jak čistit vanu?

Vana ať už je akrylátová, smaltovaná, či keramická, je opatřena povrchem, který se snadno udržuje a při správném zacházení vydrží po dlouhé roky jako nová. Můžete ji čistit všemi běžně dostupnými tekutými čističi pro domácnost. Používat smíte všechny čističe obsahující mýdla a desinfekční prostředky. Čím byste naopak vanu rozhodně čisti neměli?

Co je nejlepší pomocník na zašlou vanu?

Domácí pomocníci na zašlou vanu 1 Všemocný ocet. Ocet je všemocný čisticí prostředek na vodní kámen i jiné usazeniny. Navíc má desinfekční účinky. ... 2 Peroxid vodíku se sodou. Na odstranění starých zašlých skvrn ve vaně použijte peroxid vodíku (H2O2) a jedlou sodu. ... 3 Vinný ocet na rez. Na místech, kde pravidelně stéká po vaně železitá voda, může zůstávat rez. Na takové skvrny je ideálním pomocníkem vinný ocet smíchaný se solí.

Související příspěvky: