Jsou rostliny jedovaté celé?

Obsah

Jsou rostliny jedovaté celé?

Jsou rostliny jedovaté celé?

Některé rostliny jsou jedovaté celé, ve všech částech, jiné mají jen jedovaté listy nebo plody, popřípadě jedovatou mléčnou šťávu. V tabulce jsou uvedeny nejznámější pokojové, balkónové a kbelíkové rostliny a jejich nebezpečné části.

Kdo je největší rod borovice?

Borovice (Pinus) je rod stálezelených jehličnatých stromů, popřípadě keřů, z čeledi borovicovité (Pinaceae). Se zhruba 110 druhy jde o největší rod čeledi.

Kde jsou borovice původní v ČR?

L., 1753. Areál rozšíření. Druhy původní v ČR: borovice lesní ( Pinus sylvestris) borovice kleč ( Pinus mugo) borovice blatka ( Pinus uncinata subsp. uliginosa) Některá data mohou pocházet z datové položky. Borovice ( Pinus) je rod stálezelených jehličnatých stromů, popřípadě keřů, z čeledi borovicovité ( Pinaceae ).

Kdo je významnější kříženec borovice?

Významnější kříženci 1 Pinus × schwerinii – borovice Schwerinova; kulturní kříženec borovice himálajské a vejmutovky, příležitostně vysazovaný 2 Pinus × hakkodensis – borovice honšúská; kříženec borovice drobnokvěté a zakrslé, vytvářející rozsáhlé přirozené... 3 Pinus × reflexa – borovice ohnutá; přirozený kříženec severoamerických borovic P. flexilis a P. strobiformis More ...

Související příspěvky: