Kde dojdou turisté do vodopádů?

Obsah

Kde dojdou turisté do vodopádů?

Kde dojdou turisté do vodopádů?

Od vodopádů pokračují turisté vlevo a po žlutě značené cestě (souběh s červenou značkou) stoupají do obce Rešov. Zde odbočí za bývalou školou vlevo a žlutě značenou lesní cestou sestupují do údolí říčky Oslavy a pokračují vlevo proti jejímu proudu. Po asi 2,5 km dojdou ke Strálecké myslivně.

Jaké je vytrvalost vodního toku?

Vodním tokem se označuje voda tekoucí v korytě ohraničeném dnem a břehy, kterým se odvádí srážková voda z určitého území, nebo podzemní vody vyvěrající do toku. Podle vytrvalosti vodního toku rozlišujeme:

Jak se vyvíjí řečiště vodních toků?

Řečiště vodních toků se nepřetržitě vyvíjí, což vede buď ke zkracování, nebo zvětšování její délky (př. změny v úsecích delt, vývojem zákrutů a regulačními úpravami). Křivolaký průběh řečišť je jejich přirozeným znakem, přičemž míra křivolakosti je velmi rozličná.

Jaké jsou délky vodních toků v povodí?

Délky vodních toků daného říčního systému se mohou graficky znázornit ve schématu říčního systému (obr. 8.1) nebo na schematickém podélném profilu řek (obr. 8.2), ukazujícím i zvláštnosti sklonových poměrů. Říční síť (říční soustava) odráží uspořádání přítoků a průběh hlavního vodního toku v povodí.

Související příspěvky: