Jaké jsou typy solárních panelů?

Obsah

Jaké jsou typy solárních panelů?

Jaké jsou typy solárních panelů?

Jednotlivé typy solárních panelů se liší dle provedení a také parametrů, z nichž nejdůležitější je účinnost. Kolektory jsou na trhu dostupné pod označením „ploché deskové“, „vakuové deskové“ a „vakuové trubicové“. Jednotlivé typy mají své výhody i nevýhody a jejich použití závisí na konkrétní podobě projektu a požadavcích na solární systém.

K čemu jsou instalace solárních panelů?

Projekt instalace solárních panelů Projekt instalace solárních panelů musí obsahovat informaci o tom, co od solárních panelů na domě očekáváme. K čemu budou sloužit a jakou část energetické spotřeby domu by měly pokrýt.

Jaká je úspora solárního panelu?

Takováto úspora žádnému projektu neprospěje. Stejně tak je třeba řídit se výsledky provozních výpočtů. Solární panely se vyznačují účinností od 60 do 95 % a obecně platí, že pro ohřev teplé vody spotřebované jednou dospělou osobou je třeba disponovat plochou solárního panelu 1 m2.

Může-li zákazník šetřit na solárních panelech?

Nechce-li tedy zákazník šetřit na kvalitě solárních panelů (a je to tak naprosto správně!), uspořit lze prostřednictvím pečlivého průzkumu trhu, který může nezřídka vést k objevu zajímavé slevové akce nebo výprodeje.

Související příspěvky: