Jaké jsou standardní sprinklery?

Obsah

Jaké jsou standardní sprinklery?

Jaké jsou standardní sprinklery?

Základní řada standardních sprinklerů má K = 57, K = 80 a K = 115. Sprinklery s vyšším K než 115 jsou určené především pro ochranu skladů. Sprinklery jsou opatřené skleněnou nebo tavnou tepelnou pojistkou. Obvykle mají otevírací teplotou 68 °C, čemuž odpovídá červená barva kapaliny ve skleněné baňce.

K čemu se používají sprinklerová zařízení?

Sprinklerová zařízení používají k hašení obvykle vodu ve formě sprchového proudu aplikovaného výstřikovými koncovkami označovanými jako sprinklery. Hašení je možné i pěnou. Podle toho jsou sprinklerová zařízení vodní nebo pěno-vodní. Do činnosti se sprinklery uvádějí samočinně.

Co je protipožární sprinkler?

Sprinkler. Splinkler se skleněnou tepelnou pojistkou namontovaný na stropě. Protipožární sprinklerový systém je aktivní metoda protipožární ochrany. Je sestaven z vodovodního systému, který zajišťuje odpovídající tlak a průtok do rozvodů vody, na který jsou připojeny požární sprinklery.

Co je sprinklerová soustava?

Příslušné signály „porucha“ a „požární poplach“ předává na místo se stálou obsluhou. Sprinklerovou soustavou se má na mysli část sprinklerového zařízení zahrnující ventilovou stanici a k ní připojené potrubí se sprinklery a dalšími armaturami.

Související příspěvky: