Jaké jsou hnojiva na jahody?

Obsah

Jaké jsou hnojiva na jahody?

Jaké jsou hnojiva na jahody?

Vhodná jsou speciální hnojiva na jahody, které se aplikují formou zálivky. Zásadou správného postupu při hnojení je vždy před aplikací hnojiva půdu provlhčit. Pokud máte v plánu pěstovat bio-jahody, doplňte živiny v půdě dobrým kompostem nebo listovkou. 7. Sklizeň Denně sbírejte pobírkou zralé plody, a to především v ranních hodinách.

Kde jsou jahody vysazené?

Pokud máte jahody vysazené v květináčích či na balkóně, pak je přihnojujte rašelinovým substrátem. Jahodníky nejvíce uhnívají pokud jsou vysazeny na volné záhony. Proto se doporučuje výsadba jahod na vyvýšené hrůbky do černé fólie, která zakrývá zeminu.

Kde pěstovat jahody?

V těžší půdě se jahody lépe pěstují na vyvýšených záhonech. Daří se jim v téměř v každé oblasti. Méně vhodné jsou však svahy a severní strana. Ve vyšších polohách a chladnějších oblastech jahody později kvetou. V teplejších oblastech je třeba je zalévat více, ale dosahují i vyšší úrody.

Jak pěstovat jahodníky?

Zahrádkáři doporučují jahody obestlat vrstvou slámy nebo je pěstovat na vyvýšenných hrůbcích na černé fólii. Jahodníky vyžadují kvalitní, na živiny bohatou půdu, která bude dostatečně zásobena dusíkem. Je proto důležité jahodníky hned z jara pravidelně přihnojovat kravským hnojem či kompostem (ideálně 7 kg hnoje na 1m2).

Související příspěvky: