Co je rozdíl mezi aligátorem a krokodýlem?

Obsah

Co je rozdíl mezi aligátorem a krokodýlem?

Co je rozdíl mezi aligátorem a krokodýlem?

Hlavní rozdíl mezi aligátorem a dalšími zástupci, kteří patří do řádu krokodýlů, je širší zadní a zadní oční pozice. Barvení krokodýla a aligátora se mírně liší v závislosti na druhu a lokalitě.

Proč je nemožné zaměnit krokodýl a aligátor?

Navzdory zdánlivé podobnosti je téměř nemožné zaměnit krokodýl a aligátor při bližším zkoumání: 1 aligátoři jsou obvykle menší než krokodýli, 2 krokodýli mají úzkou a dlouhou čenich, zatímco aligátoři mají zploštělý a tupý tvar, 3 krokodýly jsou častější a nyní existuje asi třináct druhů tohoto plazů a aligátoři jsou zastoupeni pouze dvěma druhy, More ...

Jak se krokodýl liší od aligátora?

Jak se krokodýl liší od aligátora? Hlavní rozdíl, který můžete okamžitě rozlišit od krokodýla, je ve tvaru hlavy. U krokodýla je delší a tlama je špičatá. Hlava aligátora je širší, kratší a má "matnou" tvář. Plaz nemá také vidět dolní 4. zub, když jsou čelisti zavřené.

Jaké jsou barvy krokodýla a aligátora?

Barvení krokodýla a aligátora se mírně liší v závislosti na druhu a lokalitě. Ve srovnání se skutečným krokodilem, zejména rokem Crocodylus, lze vidět pouze horní zuby s čelistí uzavřenou v aligátorovi. Někteří jedinci mají deformované zuby, což může v procesu identifikace způsobit určité potíže.

Související příspěvky: