Kdo byl prvním šimpanzemem do vesmíru?

Obsah

Kdo byl prvním šimpanzemem do vesmíru?

Kdo byl prvním šimpanzemem do vesmíru?

Ham se stal prvním šimpanzem, který se podíval do vesmíru. Došlo k tomu 31. ledna 1961 v rámci mise Mercury-Redstone 2. Samozřejmě Ham nebyl ani jediný, ani poslední, dokonce nebyl ani první opicí, ale byl prvním lidoopem, což je evolučně o stupínek blíže k člověku.

Kdo se podíval do vesmíru?

Do kosmického prostoru se už podívalo několik stovek lidí, připomínáme si lety první kosmonautů a astronautů, ale trochu se zapomíná na to, že dříve než člověk se do vesmíru podívali naši nejbližší příbuzní - opice.

Kdy se mušky dostaly do vesmíru?

Vůbec prvními živými tvory, již se podívali za hranice vesmíru, se staly ovocné mušky, které v roce 1947 společně se semeny kukuřice vystoupaly v hlavici rakety V-2 do výšky 171 km. Na muškách se studoval vliv účinků kosmického záření na DNA. Kontejner s muškami a kukuřicí se po výstupu oddělil od rakety a bezpečně přistál na padáku.

Co jsou zvířata ve vesmíru?

Zvířata ve vesmíru: Psi, opice i octomilky většinou zaplatili vlastním životem 1 Voříšci v kosmu. O úmrtí Lajky vydával Sovětský svaz odlišná prohlášení. Dnes již panuje shoda - zemřela přehřátím. 2 První opice ve vesmíru. Makak při přípravách na jednu z amerických vesmírných misí. ... V Huntsville v americké Alabamě... 3 Prvenství, které by si nikdo nepřál. Opice se však... More ...

Související příspěvky: