Proč jsou jablka bohatým zdrojem vitamínů?

Obsah

Proč jsou jablka bohatým zdrojem vitamínů?

Proč jsou jablka bohatým zdrojem vitamínů?

Jablka jsou doslova nabitá živinami všeho druhu. V jednom středně velkém jablku najdeme následující živiny: Mangan, měď a vitamíny A, E, B1, B2 a B6: méně než 4% denní doporučené dávky. Navíc jsou jablka bohatým zdrojem polyfenolů.

Proč jsou jablka zdravá?

Jablka patří mezi nejoblíbenější ovoce a je tak správně. Jsou totiž velmi zdravá a jejich léčivé účinky byly potvrzeny mnoha vědeckými studiemi. V tomto článku se podíváme na 10 kladných účinků jablek na vaše zdraví. Co si z článku odnést?

Jak jablka působí na zdraví srdce?

Shrnutí: Jablka kladně působí na zdraví srdce, a to hned několika způsoby. Jednak obsahují velké množství ve vodě rozpustné vlákniny, která snižuje cholesterol. Navíc obsahují také polyfenoly, které snižují krevní tlak i riziko vzniku cévní mozkové příhody.

Jaké jsou vitamíny v jablkách?

V jednom středně velkém jablku najdeme následující živiny: Mangan, měď a vitamíny A, E, B1, B2 a B6: méně než 4% denní doporučené dávky. Navíc jsou jablka bohatým zdrojem polyfenolů. A i když v obchodě údaj o množství polyfenolů v jablkách nenajdete, mají tyto látky celou řadu pozitivních účinků na vaše zdraví.

Související příspěvky: