Kde jsou platina a Palladium zastoupeny?

Obsah

Kde jsou platina a Palladium zastoupeny?

Kde jsou platina a Palladium zastoupeny?

Přední organizace zabývající se platinou a palladiem v hlavních centrech po celém světě jsou zastoupeny na londýnském trhu. Ve finančním sektoru má platina jako investice mnohem kratší historii, než je tomu u zlata nebo stříbra. Podle předpokladů a prognóz vývoje těžby, pokládají odborníci platinu za asi 20krát vzácnější, než je žlutý kov.

Proč je platina vzácným kovem?

Vše tedy nasvědčuje tomu, že je platina velmi vzácným kovem a cena by se měla pohybovat úplně jinde. Cenu platiny ovlivňuje mnoho faktorů, což představuje často větší volatilitu než u zlata. Na platinu mají vliv aktuální události, tržní spekulace, průmyslová poptávka a kupní síla. Cenu komodit určuje nabídka a poptávka a platina není výjimkou.

Jak funguje trh platina a palladi?

Působí jako hlavní článek mezi trhem a regulátory – dalších oficiálních orgánů. To vše zajišťuje a podporuje kvalitní vývoj na trhu s platinou a palladiem, kde mohou všichni účastníci získat pocit důvěry a s důvěrou i pracovat. Trh je řízen předsedou a řídícími výbory, které každoročně volí své členy.

Kdy byla platina nejnižší?

Cenu komodit určuje nabídka a poptávka a platina není výjimkou. Za posledních 10 let byla cena platiny nejnižší 5. prosince 2008 ve 12:30 h., kdy se trojská unce obchodovala za 793,20 dolarů. Na druhou stranu, nejvyšší ceny dosáhla 5. března 2008 ve 12:30 h., když se dostala na 2 270,50 dolarů za unci.

Související příspěvky: