Kdy dojde ke střetnutí rozvodového řemene?

Obsah

Kdy dojde ke střetnutí rozvodového řemene?

Kdy dojde ke střetnutí rozvodového řemene?

Ve chvíli, kdy rozvodový řemen praskne nebo přeskočí, dojde ke střetnutí pístů s ventily. Následky takové střetnutí mohou být velmi vážné. V lepší případě dojde “pouze” k ohnutí ventilů. Nejhorší možností je poškození celého bloku motoru, zlomení vačkové hřídele, ohnutí klikové hřídel a ojnice. Takto poškozený motor je na odpis.

Kdy se provádí výměna rozvodů?

Výměna rozvodů: Kdy a jak se provádí? Výměna rozvodů se zpravidla provádí po určitém počtu najetých kilometrů, což je u každé značky a typu vozidla jiné. Doporučené intervaly se pohybují od 60 000 až do 160 000 kilometrů.

Co se týče rozvodového řemene?

Důvodem jsou nižší výrobní náklady, nižší tření a samozřejmě nižší hlučnost. A to hraje významnou roli u moderních motorů, které musí splňovat náročné emisní normy. Bez rozvodů se neobejde žádné vozidlo. Rozvodový řemen spojuje a zároveň koordinuje otáčení klikové a vačkové hřídele řídící ventily.

Co je rozvodový řemen?

Rozvodový řemen spojuje a zároveň koordinuje otáčení klikové a vačkové hřídele řídící ventily. Mezi další funkce patří pohánění vodního čerpadla či vstříkovacích čerpadel u naftových motorů. Rozvody však nejsou pouze rozvodový řemen.

Související příspěvky: