Proč se větrná turbína otáčí?

Obsah

Proč se větrná turbína otáčí?

Proč se větrná turbína otáčí?

Pod vlivem větrné elektrárny otáčí větrná turbína lopatky, které naopak způsobují otáčení hřídele a jsou připojeny k generátoru, který vyrábí elektrickou energii. Existuje několik typů různých turbín. Inženýři rozlišují dvě hlavní kategorie používané v daném čase. První kategorie je vodorovně-axiální a druhá kategorie je vertikálně axiální.

Jaké jsou větrné turbíny?

Stejně jako velké větrné turbíny, které dnes najdeme na mnoha místech v Čechách i na Moravě, i malé větrné turbíny využívají k výrobě elektřiny neviditelnou sílu větru. Funkce by se dala přirovnat k dynamu jízdního kola.

Co je největší větrná turbína na světě?

První typ větrných turbín má nejběžnější konstrukci, včetně dvou nebo tří břitů. Jednotky se třemi čepelky pracují na principu "proti větru". Samotné prvky jsou instalovány tak, aby se dívali na vítr. Jedna z největších turbín na světě -to je GE větrná energie. Síla tohoto zařízení je 3,6 megawattů.

Jaké jsou horizontální a horizontální větrné turbíny?

Důležité je také poznamenat, že vertikální větrné turbíny a horizontální větrné turbíny lze sestavit do skupin. Takové skupiny se často nazývají větrné farmy. Účelem těchto míst je velkoobchodní dodávka elektřiny do požadovaného zařízení.

Související příspěvky: