Kdy potřebujeme kakaové máslo?

Obsah

Kdy potřebujeme kakaové máslo?

Kdy potřebujeme kakaové máslo?

Kromě kvalitního kakaového prášku, nejlépe v bio či fair trade kvalitě, potřebujeme jako druhou základní ingredienci kakaové máslo. Kakaové máslo snižuje známky stárnutí a je skvělé pro péči o citlivou pleť se sklonem k dermatitidám a vyrážkám. Obsahuje látky, které pečují o organismus zvenku i uvnitř.

Jak se těšit na čokoládu?

Čokoláda rozšiřuje cévy a snižuje krevní tlak. Působí jako antioxidant, podporuje bdělost mozku, dodá silnou energetickou vzpruhu a posílí koncentraci. Vyplatí se naučit se některé jednoduché čokoládové recepty, abychom se mohli těšit i z vlastních výrobků.

Jak poznáme kvalitní čokoládu?

Jak poznáme kvalitní čokoládu? Jestli je čokoláda čerstvá je možné poznat již od pohledu – měla by se lesknout, být čistá a nikdy by neměla být našedlá. Pokud takovou čokoládu máme, je to známka toho, že prošla nějakým tepelným šokem a kakaové máslo, které obsahuje, se začalo drát na povrch.

Můžete si vyrobit čokoládu doma?

Pokud vás již omrzela chuť kupovaných čokolád, můžete si zkusit vyrobit nějakou doma. Chce to však mít dostatek času a síly – je to dřina. Čokoláda je vyráběna z kakaových bobů, které jsou fermentovány (proces nakvašení), sušeny, praženy a poté teprve poté mohou být použity do procesu výroby čokolády.

Související příspěvky: