Proč je červená řepa zdravá?

Obsah

Proč je červená řepa zdravá?

Proč je červená řepa zdravá?

Červená řepa – elixír zdraví nebo proč je řepa zdravá? 1 Zdraví zakleté v řepě. Významný obsah vlákniny usnadňuje práci střevům a pomáhá při detoxikaci organismu. To má příznivý... 2 Zdraví z řepy. Bylinná krev je název pro směs šťáv, měla by podpořit léčbu krevních i onkologických onemocnění. 3 Řepa ve zkratce. Kvete a semena tvoří až ve druhém roce. Bulvy jsou hlavní... More ...

Co obsahuje žlutá řepa?

Žlutá řepa je bohatým zdrojem vitamínů C, A, B i E, z minerálů obsahuje například vápník, železo, zinek či hořčík. Pokud se žlutá řepy nebo červená řepa bude objevovat na vašich talířích, pomůže vám snižovat krevní tlak, upraví puls, posílí nervy i kosti a pomůže také pro zdravější růst netů.

Jaké jsou vlivy červené řepy na reakční dobu?

Jedna studie na diabeticích druhého typu sledovala také vliv konzumace červené řepy na rychlost reakce (reakční čas), což se používá jako jeden ze způsobů měření kvality kognitivních funkcí. Lidé, kteří každý den po dobu dvou týdnů pili 250 ml šťávy z červené řepy, měli o 4% kratší reakční dobu než ti, kteří pili placebo ( 34 ).

Co se děje v červené řepě?

O červené řepě se velmi pochvalně hovoří jako o prostředku proti rakovině a dalším potížím. Škodlivou se může stát v některých případech předávkování řepou, které může nastat, pokud pijete 100 procentní řepový džus každý den. Stále to však nezaručuje, že se vedlejší účinky dostaví.

Související příspěvky: