Co je extrakt z kurkumy?

Obsah

Co je extrakt z kurkumy?

Co je extrakt z kurkumy?

Osteoartróza: 500 mg extraktu z kurkumy, dvakrát denně po dobu 2 - 3 měsíců. Vysoký cholesterol: 700 mg extraktu z kurkumy, dvakrát denně po dobu 3 měsíců. Svědění pokožky: 500 mg extraktu z kurkumy, třikrát denně po dobu 2 měsíců.

Co obsahuje kurkuma v prášku nebo jako koření?

Naproti tomu kurkuma v prášku nebo jako koření obsahuje jen 3% kurkuminoidů (účinných látek, obsažených v kurkumě, mezi které patří i kurkumin) ( 19 ). Extrakty z kurkumy jsou navíc mnohem méně kontaminované dalšími látkami, jako jsou například těžké kovy ( 19 ).

Co obsahuje kurkuma a kurkumin?

Shrnutí: Kurkuma obsahuje kurkumin, rostlinnou látku, se silnými antioxidačními a protizánětlivými účinky. Řada léčivých účinků kurkumy a kurkuminu byla potvrzena randomizovanými, placebem kontrolovanými studiemi, které představují zlatý standard nejen ve zdravotnickém výzkumu.

Co je kurkuma protizánětlivé?

Kurkuma je koření, jehož hlavní účinnou látkou je kurkumin, který má silné protizánětlivé účinky ( 1 , 2, 3 ). Řada studií naznačuje, že mírný chronický zánět je jedním z hlavních faktorů, které se podílí na vzniku mnoha onemocnění, jako jsou choroby srdce a cév, diabetes, Alzheimerova choroba nebo rakovina ( 4, 5, 6, 7 ).

Související příspěvky: