Kolik vody je v nádobě 90 °C?

Obsah

Kolik vody je v nádobě 90 °C?

Kolik vody je v nádobě 90 °C?

V nádobě je voda o hmotnosti 3 kg a teplotě 10 °C. Kolik vody o teplotě 90 °C musíme přilít, aby výsledná teplota v nádobě byla 35 °C? Tepelnou kapacitu nádoby zanedbejte. Rozmyslete si, co se bude dít s teplem po přilití teplejší vody a jak závisí výsledná teplota vody na množství té nově přilité.

Můžeme spočítat teplotu vody před a po smíchání?

Příklad lze spočítat pomocí trojčlenky. Uvědomíme si, že platí: Čím více teplé vody přilijeme, tím méně se ochladí. Tedy mezi hmotností vody a rozdílem teplot před a po smíchání platí nepřímá úměrnost.

Jaký je objem splachovací vody v zařízeních pro úsporu vody?

„ Záchodové soupravy, jejichž úplný objem splachovací vody je více než 4,0 litru, a systémy splachování záchodů musí být vybaveny zařízením pro úsporu vody. Redukovaný objem splachovací vody při provozu zařízení pro úsporu vody musí být při uvádění na trh nižší než 3,0 l/spláchnutí, a to bez ohledu na tlak vody.

Jak zvýšit úsporu vody ve splachovací nádrži?

Zvýšení efektu úspory se dosáhne nastavením množství splachované vody, takže 3 nebo 6 litrů může být maximální množství vytečené vody. Vypouštěcí ventil ve splachovací nádrži je možno nastavit podle požadavku uživatele.

Související příspěvky: