Jak často se štěňata odčervují?

Obsah

Jak často se štěňata odčervují?

Jak často se štěňata odčervují?

Jak často se štěňata odčervují? 1 8. – 14. den po porodu – první odčervení. 2 ve věku 2 týdny až 3 měsíce po porodu – každé dva týdny 3 ve věku 3 až 6 měsíců – každé čtyři týdny 4 od 6 měsíců do jednoho roku stáří – každé tři měsíce 5 štěně do jednoho roku by tedy mělo být odčerveno 9-krát. More ...

Jak se zacházet s štěnětem?

V zásadě je nutné se štěnětem zacházet jako s dítětem, a to nejen při venčení. Pokud vlastníte štěně velkého či obřího plemene, určitě jste již slyšeli o DKK. Určitě nenechávejte taková štěňata zbytečně skákat či chodit ze schodů. Štěňata do 4 měsíců ještě nejsou imunní proti vzteklině a mnohým dalším i smrtelným onemocněním.

Jak často krmit štěně?

Jak často budete krmit štěně, což jsem již zmínil v úvodu, záleží pouze na Vás. Myslete na to, že štěně nedokáže využít přijaté živiny stejně dobře jako dospělý pes. Trávení je u štěňat i dospělých psů (především díky krátkému tenkému i tlustému střevu) rychlejší než u lidí.

Jaký je Odstav štěňat?

Samotný odstav štěňat, který nejčastěji probíhá mezi sedmým a osmým týdnem, musí být proveden citelně s ohledem na kondici feny a početnost jejího vrhu. Pokud je matka pohublá a její vrh je početný, musíme odstav urychlit a provést do pátého nebo šestého týdne.

Související příspěvky: