Kdy došlo ke stáří Země?

Obsah

Kdy došlo ke stáří Země?

Kdy došlo ke stáří Země?

Pravděpodobně nejstarším časovým údajem, nepřímo se vztahujícím ke stáří Země vychází ze sumerské Listiny králů, podle které babylonský kněz a učenec Béróssos ve 3. století před naším letopočtem došel k pozoruhodnému závěru, že sumerští panovníci vládli po dobu dlouhou 432 tisíce let. Po tu dobu by samozřejmě musela Země již existovat.

Jak dlouho je stáří Země na Zemi?

Stáří Země je přibližně 4,54 miliardy let s nepřesností jeho určení ± 70 milionů let (tedy větší než ± 1%). Toto číslo je kompromisem mezi věkem nejstaršího minerálu nalezeného na Zemi - zirkonu z Jack Hills v Austrálii a astronomy a planetology odhadovaného věku sluneční soustavy.

Kdy byla země stvořena?

Tímto postupem dospěl k závěru, že Země byla stvořena 23. října roku 4004 před narozením Krista. Biblická víra o stáří Země přetrvávala až do období renesance. V 18. století přichází na scénu skotský přírodovědec James Hutton – nazývaný otcem geologie.

Jak se určovalo stáří Země?

Jak se určovalo její stáří a proč je to tak těžké? 1 Vznik Sluneční soustavy. Zhruba devět miliard roků po Velkém třesku se začala psát historie Sluneční soustavy. Všechny... 2 Problémy se Zemí. Jak ovšem vědci zjistili, že stáří Země činí zrovna 4,54 miliardy let? Ve skutečnosti bylo velmi... 3 Radiometrické datování. V roce 1896 objevil francouzský chemik Antoine Henri... More ...

Související příspěvky: