Kdy stříhat maliny?

Obsah

Kdy stříhat maliny?

Kdy stříhat maliny?

Kdy a jak stříhat maliny? 1 Průběžné zastřižení na konci léta. Se stříháním můžete podle potřeby začít už na konci léta (v srpnu a září) zastřižením výhonů, které již měly plody. 2 Pozor na to, které výhony stříháte. Nové výhony plodí 2x ve 2 letech. Po zasazení poprvé na podzim a podruhé v létě. ... 3 Nestříhejte na podzim, ale až na jaře. Pokud byste maliny prostříhali už na podzim a v zimě by hodně mrzlo, museli byste na jaře odstranit velkou část zmrzlých výhonů.

Kde se pěstuje maliník?

Pro maliník je ideální poloha orientovaná na jih, kam slunce svítí alespoň šest hodin denně. Na zastíněných místech keře sice bujně rostou, ale méně plodí. Mladé rostlinky maliníku se sázejí na podzim nebo časně zjara ve vzdálenosti 2,5 až 3 metry k opoře z drátěného pletiva nebo mezi dva dráty ukotvené k pevné konstrukci.

Kde je zasadit maliny?

Kam je zasadit, kdy sklízet a řezat, bývá pro zahrádkáře mnohdy neřešitelným rébusem. Pár rad vám pomůže hádanku rozluštit. První zmínky o malinách pocházejí z období 3. století př. n. l., kdy se divoce rostoucí plody používaly jako lék a prostředek proti stárnutí.

Co je výsadba Malin?

Výsadba malin nevyžaduje nic speciálního. Jen vyhnojenou půdu, poměrně malou výsadbovou jámu a samozřejmě vodu. Maliny snesou hodně živin, takže výsadba do zeminy vyhnojené organickým hnojivem, jim přijde k duhu. Výsadbovou jámu udělejte jen o kousek větší, než je kontejner, ve kterém jste sazenice pořídili.

Související příspěvky: