Jaká byla vlna tsunami v Thajsku?

Obsah

Jaká byla vlna tsunami v Thajsku?

Jaká byla vlna tsunami v Thajsku?

Vlna tsunami v Thajsku 1 Zemětřesení a tsunami v historii. Podobně silné zemětřesení jako nastalo v roce 2004 bylo za posledních 300 let jen... 2 Šíření vlny k Thajsku. Od samotného pohybu tektonických desek se dostala vlna k pobřeží Thajska až téměř za hodinu. 3 Prevence proti tsunami. Tamní thajská vláda si ihned po zemětřesení uvědomila dopady této katastrofy na cestovní... More ...

Jaká je doba mezi vlnami tsunami?

Tsunami není jen jedna velká vlna, ale série vln, která se nazývá "vlnový vlak". Doba mezi vlnami se nazývá "vlnové období" a může trvat v rozmezí od několika minut až po dvě hodiny. První obvykle není nejsilnější a pozdější vlny, jako například pátá nebo šestá, mohou být v podstatě větší. 3.

Jaké jsou zajímavosti o tsunami?

Podívejte se s námi na nejzajímavější fakta a zajímavosti o tsunami. 1. Tsunami je obvykle způsobena zemětřesením, ale může ji způsobit také sopečná erupce, sesuv půdy, rychlá změna atmosférického tlaku nebo meteorit.

Jak se vlna tsunami blíží k mělké vodě?

Jak se vlna tsunami blíží k mělké vodě v blízkosti země, zpomaluje asi na 30-50 km za hodinu. Jak zpomaluje, tak se všechna voda rychle vytáhne nahoru, což způsobuje, že je vlna vyšší a vyšší. Ve chvíli, kdy se dotkne břehu, může vlna tsunami dosáhnout až 30 metrů, což odpovídá výšce 10-ti patrové budovy.

Související příspěvky: