Jak pěstovat rajčata na zahradě?

Obsah

Jak pěstovat rajčata na zahradě?

Jak pěstovat rajčata na zahradě?

2 Jak pěstovat rajčata na zahradě 1 Před zasazením je nutné sazenice ostříhat. Rajčatům ostřiháme všechny listy, s výjimkou vršku, který bude čouhat ze země ven. ... 2 Zálivka, vylamování a hnojení rajčat. Rajčata pravidelně zaléváme a také vylamujeme postranní výhony, které rostou nad každým listem. ... 3 Mulčování, sklizeň rajčat. Rajčata sklízíme postupně. Pokud chceme zavařovat, necháme rajčata na keřích co nejdéle. ...

Jak předejdete rajčata?

Nejlépe jí předejdete tak, že nenecháte rajčata dotýkat se země. Pokud se větvičky rajčat ohnou pod tíhou plodů, podepřete je prkýnkem, kouskem dřeva (každý správný hospodář si schovává každý kousek dřeva, protože ví, že se bude hodit).

Jak přenesit herbicidu na rajčata?

Přenesení herbicidu na rajčata není příliš těžké, stačí použít stejný postřikovač nebo dát posekanou trávu jako mulč ke kořenům rajčat. V závislosti na závažnosti expozice se může na listech objevit řada příznaků – plody mohou být deformované či se vyvíjet nepravidelně.

Co se týče zelených rajčat?

Nezralá rajčata obsahují vyšší dávku tomatinu a solaninu, což jsou jedy, které lidskému tělu škodí. Pokud z nich ale vyrobíte delikatesy, do kterých se přidává ocet, neblahé účinky jedu minimalizujete. Kojící a těhotné ženy by se však konzumace jakýchkoliv výrobků ze zelených rajčat měly raději zcela vyhnout.

Související příspěvky: