Co je důležité zajistit při práci s dronem?

Obsah

Co je důležité zajistit při práci s dronem?

Co je důležité zajistit při práci s dronem?

Bezpečnost – ať už patříte mezi hobby piloty, anebo vás práce s dronem živí, je nesmírně důležité zajistit bezpečí své i druhých a vyvarovat se způsobení škod na majetku. Ohleduplnost k ostatním – vžijte se do „nepilotů“, nikomu by určitě nebylo příjemné dostat se pod drobnohled létající kamery :).

Kde mohou drony létat?

Mimo letiště o kterých si povíme dále, mohou drony létat jen v nejnižším vzdušném prostoru třídy G a to do výšky 300 metrů nad zemí. Vyhnout se musíte zakázaným prostrorům (LKP - prohibited) a omezeným prostrorům (LKR - restricted).

Jak se zaregistrovat do dronu?

1. Pokud provozujete dron, budete se muset zdarma zaregistrovat online do nového registru ÚCL, z kterého vám obratem přijde jedinečné identifikační číslo, kterým označíte všechny drony ze své letky (číslo tedy označuje vás, nikoliv konkrétní dron). 2.

Jaký je maximální vzletová hmotnost dronu?

Přehled povinností pro různé piloty dronů a skupiny dronů maximální vzletová hmotnost ≤ 0,91 kg > 0,91 kg a < 7 kg 7 – 25 kg > 25 kg min. ve vzdálenosti (m): vzlet, přistání ... bezpečná bezpečná bezpečná bezpečná pojištění dronu: běžný provoz / LVV (mil ... ne / 0,25 dle nař. č. 785/2004 ne / 1 dle nař. č. 785/2004 dozor ne ne ne ne „failsafe“ systém ne ano ano ano 9 more rows ...

Související příspěvky: