Jaké jsou odpisy hmotného majetku?

Obsah

Jaké jsou odpisy hmotného majetku?

Jaké jsou odpisy hmotného majetku?

Odpisy se zaokrouhlují na celé koruny nahoru. (4) Mimořádné odpisy hmotného majetku podle odstavců 1 a 2 nelze uplatnit u hmotného majetku odpisovaného podle § 30 odst. 4 a 5. (5) Technické zhodnocení hmotného majetku odpisovaného podle odstavců 1 a 2 nezvyšuje jeho vstupní cenu.

Jak jsou Účetní odpisy upraveny?

Účetní odpisy nejsou upraveny v zákoně o daních z příjmů, ale účetní jednotka si je sama stanovuje. Jak dlouho bude účetní jednotka takto odpisovat majetek, si stanoví podle četnosti používání tohoto majetku, respektive podle skutečné doby používání. Hlavním právním předpisem pro tento druh odpisů je zákon o účetnictví.

Jak vydat zápočtový list?

Povinnost vydat zápočtový list je spojena se skončením pracovněprávního vztahu; nesprávné jsou proto domněnky některých zaměstnavatelů, že na vydání potvrzení o zaměstnání mají lhůtu 8 či dokonce více dnů po skončení zaměstnání.

Jak se řídí odpisová sazba?

Výpočet se řídí podle následujících vzorců. Pro první rok: odpis = vstupní cena x odpisová sazba v 1. roce / 100. Pro další roky: odpis = vstupní cena x roční odpisová sazba / 100. V § 31 ZDP je tabulkový přehled, kde jsou jednotlivým odpisovým skupinám přiřazeny maximální roční odpisové sazby.

Související příspěvky: