Jak se vyrábí sladová whisky?

Obsah

Jak se vyrábí sladová whisky?

Jak se vyrábí sladová whisky?

Sladová whisky (angl. malt whisky) nesmí obsahovat jinou obilninu než ječmenný slad. Slad se vyrábí namočením obilí tak, že začne klíčit, a ve správné fázi je klíčení přerušeno vysušením.

Co se týče názvu whisky?

Jak Irové, tak Skotové tvrdí, že původní název whisky/whiskey pochází z galského uisce beatha, což znamená živá voda. Možná by to byl zajímavý prvek do některé z pohádek, kde by se „živá voda“ (ve smyslu k životu přivádějící) vyměnila za tvrdou pálenku, na níž může vzniknout nebezpečná závislost.

Co je Bourbon?

51 % žita 1 Bourbon je americká whisky pocházející ze státu Kentucky, která obsahuje nejméně 51 % kukuřice (např. Jim Beam ). ... 2 Whisky z jiných amerických států se většinou neoznačuje jako bourbon, i když podle amerických potravinářských norem bourbonem je, nejznámější je Tennessee whiskey (např. Jack Daniel’s ). 3 Rye whisky, americká žitná whisky, obsahující min. 51 % žita

Kde se používá pojem Skotská whisky?

Název whiskey se používá pro stejný destilát v Irsku a USA. Nejznámější whisky vždy pocházely (a pochází) ze Skotska, což vedlo k rozšíření synonyma "skotská whisky" i v případech, kdy whisky pocházela z jiných zemí. V letech 1988 a 1990 proto došlo k právním úpravám, které přesně definovaly pojem skotská whisky:

Související příspěvky: