Jak opravit mýdlo za tepla?

Obsah

Jak opravit mýdlo za tepla?

Jak opravit mýdlo za tepla?

Takové mýdlo je pak nepoužitelné a musí se opravit za tepla – Článek o nápravě mýdel – Rebatch Zjistěte si prosím, zda vůně, kterou chcete přidat do mýdla, je bezepečná. Nakonec mýdlovou hmotu nalijeme do předem připravené formy nebo forem. Nejlepší je mýdlovou hmotu lít na jedno místo a přes stěrku, tím zabráníme vzniku bublinek na dně formy.

Kdy přidáváme mýdlo do mýdla?

V tuto chvíli do mýdla většinou přidáváme barviva, vůně, jíly a další složky. Některé barviva a éterické oleje můžou zrychlovat stopu – je vhodné si dopředu zjistit, jak mýdlová hmota reaguje na přidávanou složku a podle toho přizpůsobit pracovní postup.

Kdy se pustíme do výroby mýdla?

Před samotnou výrobou odstraníme z “mydlárny” všechny věci, které by nám mohly překážet a plést se pod nohy – děti, domácí mazlíčci, manžel Uklidíme si pracovní prostor, přichystáme si všechny pomůcky tak, aby byly po ruce a nic nás nezdržovalo. Než se pustíme do výroby mýdla, vždycky si připravíme formy, které máme v plánu použít.

Kde najít recept na mýdlo?

Recept na mýdlo si můžeme najít na internetu ( můžete třeba zkusit můj osvědčený recept pro začátečníky ) nebo si jej sami vytvořit podle mýdlové kalkulačky (mrkněte na článek). Já používám SoapCalc, která po zadání druhu olejů a jejich požadovaného množství dopočítá potřebné množství NaOH a vody.

Související příspěvky: