Kdy žádat o důchod?

Obsah

Kdy žádat o důchod?

Kdy žádat o důchod?

Kdy a kde o důchod žádat. O důchod můžete žádat nejdřív čtyři měsíce před požadovaným přiznáním penze. Žádost je třeba sepsat a podat osobně na okresní správě sociálního zabezpečení.Jestli vám zdraví nedovolí, abyste žádost vyřídili sami, může s vaším souhlasem a na základě potvrzení od lékaře žádost podat někdo z vašich rodinných ...

Co je dobrá hůl k odchodu do důchodu?

Darovat tedy k odchodu do důchodu hůl, to je panečku dobrý nápad. Ale nebyla bych to já, abych to neozvláštnila nějakou perličkou a nápadem, takže i mnou nabízená hůl není jen tak obyčejná. Jde o dokonale vybavenou hůl s držákem na flašku, papučemi, zvonkem a navrch toaleťákem s vtipy. Já myslím, že z tohoto dárku bude čerstvý důchodce na větvi.

Co je dobrý dárek k odchodu do důchodu?

Proto mi přijde jako vhodný námět na dárek k odchodu do důchodu třeba tato dárková sada křížovek plných vtípků, citátů, hádanek a kvízů. Anebo mrkněte i na další naše křížovky, třeba ty s velkými písmeny a políčky, aby se důchodci dobře luštilo.

Jak dlouho můžete odejít do důchodu?

Pokud je váš důchodový věk je nižší než 63 let a zároveň splňujete potřebnou dobu pojištění, můžete do důchodu odejít až o 3 roky dříve. Jestliže máte důchodový věk určen alespoň na 63 let, vzniká nárok na odchod do předčasného důchodu ve chvíli, kdy splníte potřebnou dobu pojištění a dosáhnete věku alespoň 60 let.

Související příspěvky: