Proč trávník potřebuje hnojivo?

Obsah

Proč trávník potřebuje hnojivo?

Proč trávník potřebuje hnojivo?

Základem krásného trávníku je kvalitní osivo. Kromě něj a pravidelného hnojení nezapomínejte ani na sekání, zavlažování a vertikutaci. „Po zimě potřebuje trávník hnojivo se správným poměrem dusíku, fosforu a draslíku a také dalšími doplňkovými prvky jako jsou hořčík, síru, vápník nebo železo.

Jak předávkováním hnojiva trávník spálí?

Předávkováním hnojiva trávník spálíte. Víme, jak se tomu vyhnout! Díky správné dávce kvalitního hnojiva bude váš trávník zdravý a krásný. Získá po zimě ztracenou energii a celé léto bude vizitkou vaší zahrady. (autor: Mountfield)

Jak vápnit trávníku?

Nemá smysl vápnit každý trávník, ale jen ten, kde roste mech. Pokud byste to s vápněním přehnali, půda by naopak měla zásadité pH a místo mechu by v trávníku rostly pampelišky. Čím vápnit? Hašeným vápnem, kromě českého vápence lze použít i dolomitický.

Jak opravit trávník?

Holá místa v trávníku zakryjte asi třímilimetrovou vrstvou kompostové zeminy a osejte vhodným travním semenem. Výmoly vyrovnejte rozřezáním travního koberce na kostky, ty odložte vedle opravovaného místa, výmol zasypejte kompostovou zeminou a drny vraťte zpět. Mechům a plevelům vstup zakázán! Ještě zbývá trávník přihnojit.

Související příspěvky: